No Afterburner in P3Dv4

ReggieC
Posts: 39
Joined: Wed Jan 20, 2016 12:56 am
No Afterburner in P3Dv4

Post by ReggieC » Thu Jul 27, 2017 12:27 pm

I recently installed the P3Dv4 version of the F-100. Everything is working normally except for the afterburner. There is no flame showing and take off is in Mil power.

Please advise and thank you for moving into the v4 realm.

Regards,
Reggie

JonathanBleeker
Posts: 3446
Joined: Sat Mar 13, 2010 7:38 pm
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by JonathanBleeker » Thu Jul 27, 2017 1:10 pm

Screenshot of your throttle?

odourboy
Posts: 23
Joined: Thu May 16, 2013 6:13 pm
Location: CYYZ
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by odourboy » Thu Jul 27, 2017 5:48 pm

This is almost for sure a throttle calibration or FSUIPC configuration issue with your setup. There have been no other reports of this in V4. The AB kicks in at 80% throttle. If it's not happening for you, for whatever reason, the simulator is not receiving 80%+ on the throttle axis input.

ReggieC
Posts: 39
Joined: Wed Jan 20, 2016 12:56 am
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by ReggieC » Fri Jul 28, 2017 7:56 am

Here is the screenshot of my throttle. I checked the calibration, and have full range of motion. I'm using a Saitek X-56 Rhino throttle and stick.

Reggie
2017-7-27_21-23-13-184.jpg
2017-7-27_21-23-13-184.jpg (118.06 KiB) Viewed 737 times

JonathanBleeker
Posts: 3446
Joined: Sat Mar 13, 2010 7:38 pm
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by JonathanBleeker » Fri Jul 28, 2017 9:40 am

https://www.dropbox.com/s/5ebvj45g8mkkr ... AB.fx?dl=0

Try putting this in your sim directory\Effects folder.

ReggieC
Posts: 39
Joined: Wed Jan 20, 2016 12:56 am
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by ReggieC » Fri Jul 28, 2017 2:11 pm

I tried it, it did not work. I am also noticing now that, although the control surfaces all work correctly, the control stick and rudder pedals inside the cockpit do not move. I should probably say that I am using a 1MB Radeon HD 5700 video card. I cannot see many effects such as contrails, etc., and have been advised I need to upgrade my card beyond the minimum requirement. I am in the process now of purchasing a 4MB video card. This may be the solution to the afore mentioned problem(s).

Below is a screenshot of the tailpipe showing no AB.

Please advise and thank you,

Reggie
AMD FX-4100 Quad Core x64 Based Processor - 3.6Mhz 64Bit
Radeon HD5700 Video Card 1MB
8Gb RAM
Windows 10
P3Dv4
2017-7-28_7-44-0-576.jpg
2017-7-28_7-44-0-576.jpg (49.33 KiB) Viewed 730 times

JonathanBleeker
Posts: 3446
Joined: Sat Mar 13, 2010 7:38 pm
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by JonathanBleeker » Fri Jul 28, 2017 3:24 pm

Sounds like XMLTools didn't install properly.

ReggieC
Posts: 39
Joined: Wed Jan 20, 2016 12:56 am
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by ReggieC » Fri Jul 28, 2017 5:21 pm

The flight controls work on my other aircraft. What do I need to do with the XMLTools?

Reggie

JonathanBleeker
Posts: 3446
Joined: Sat Mar 13, 2010 7:38 pm
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by JonathanBleeker » Sat Jul 29, 2017 5:23 pm

Please zip and post your dll.xml (User/appdata/Roaming/Lockheed/Prepar3d v4)

ReggieC
Posts: 39
Joined: Wed Jan 20, 2016 12:56 am
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by ReggieC » Sun Jul 30, 2017 1:35 pm

Okay, I reinstalled the latest version. The control surfaces move now and I get the A/B sound and movement effects, but no flame showing. In addition, I have no gunsight, even when the mils are set high. The XML Tools 64 installed with the update.

Attached is my dll.xml as requested.

Thank you,
Reggie

JonathanBleeker
Posts: 3446
Joined: Sat Mar 13, 2010 7:38 pm
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by JonathanBleeker » Sun Jul 30, 2017 4:07 pm

Looks like you forgot to click the Add the file button when you attached.

ReggieC
Posts: 39
Joined: Wed Jan 20, 2016 12:56 am
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by ReggieC » Sun Jul 30, 2017 5:08 pm

When I try to attach it, I get "The extension xml is not allowed." under POST A REPLY above the Subject: line in red.

I e-mailed it to you.

Reggie

User avatar
doodlebug
Posts: 1642
Joined: Sun Feb 19, 2017 2:49 pm
Location: LYX>YUL
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by doodlebug » Sun Jul 30, 2017 5:38 pm

Reggie's xml

Code: Select all

<SimBase.Document Type="Launch" version="1,0">
     <Descr>Launch</Descr>
     <Filename>dll.xml</Filename>
     <Disabled>False</Disabled>
     <Launch.ManualLoad>False</Launch.ManualLoad>
     <Launch.Addon>
          <Name>FSUIPC 5</Name>
          <Disabled>False</Disabled>
          <Path>Modules\FSUIPC5.dll</Path>
     </Launch.Addon>
     <Launch.Addon>
          <Name>XMLTools64</Name>
          <Disabled>False</Disabled>
          <ManualLoad>False</ManualLoad>
          <Path>XMLTools64.dll</Path>
          <DllStartName>module_init</DllStartName>
          <DllStopName>module_deinit</DllStopName>
     </Launch.Addon>
</SimBase.Document>

JonathanBleeker
Posts: 3446
Joined: Sat Mar 13, 2010 7:38 pm
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by JonathanBleeker » Sun Jul 30, 2017 7:03 pm

Ok first up, download this program: http://www.dependencywalker.com/depends22_x64.zip

Then, open your MV_F100D_Sys.dll in it (located in your SimObjects\Airplanes\Milviz F-100D\panel folder), and collapse the lists in the area outlined in the red box in the picture below. Take a screenshot and post here.
dpwalker.png
dpwalker.png (947.73 KiB) Viewed 699 times

ReggieC
Posts: 39
Joined: Wed Jan 20, 2016 12:56 am
Re: No Afterburner in P3Dv4

Post by ReggieC » Sun Jul 30, 2017 9:56 pm

I'm a little confused. I am seeing that you want me to open " MV_F100D_Sys.dll", but your example shows "MV3DSound.dll" open. I opened MV_F100D_Sys.dll. I could not find what you are referencing me to collapse in there.

Reggie


Locked

Return to “North American F100D Support Forum”